Street Art Today on tour: Royal Blue Tattoo

We went to Delft to visit Schiffmacher Royal Blue Tattoo, the exhibition connecting the Dutch tradition of Delft Blue pottery with Henk Schiffmacher’s tattoo art.

Henk Schiffmacher is a renowned tattoo artist who has also curated exhibitions, written books and presented TV shows on tattoo art. The exhibition Schiffmacher Royal Blue Tattoo shows the link between tattooing and Delft Blue pottery, the Dutch traditional pottery that is made in Delft since the 17th century.

Both craftsmanships, in fact, are rich with culture, tradition and symbolism. Henk Schiffmacher has made a number of unique objects with the master painters of Royal Delft, which will be visible until March 15th.

More info about Schiffmacher Royal Blue Tattoo in the press release below (in Dutch)

schiffmacher royal blue tattoo

schiffmacher royal blue tattoo

schiffmacher royal blue tattoo

schiffmacher royal blue tattoo

schiffmacher royal blue tattoo

schiffmacher royal blue tattoo

schiffmacher royal blue tattoo

Inkt verbindt. Gelaagd, diepgeworteld en met respect een ode aan het Delfts Blauw en de kunst van het tatoeëren. Een unieke samenwerking tussen twee traditionele ambachten uit een oude wereld. Overzees hier naartoe gehaald vanuit het oosten. Rijk aan cultuur, traditie en symboliek. Kunstvormen die eenmalig handmatig worden aangebracht. Met naald in de huid of met penseel op het biscuit. Schiffmacher Royal Blue Tattoo is een verhaal over geloof, hoop en liefde. Samengesteld uit exclusief ontworpen handgeschilderde objecten. Ontworpen door de Henk Schiffmacher en aangevuld met items en verhalen uit zijn omvangrijke collectie.

Delfts Blauw aardewerk en tatoeages is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, echter hebben ze meer gemeen dan gedacht. Er zijn parallellen te vinden in onder andere oorsprong, betekenis, ambacht en meesterschap. Met Schiffmacher Royal Blue Tattoo komen deze twee onverwachte werelden samen in een verrassende expositie. Speciaal voor deze samenwerking heeft Henk Schiffmacher met de meester-schilders van Royal Delft een aantal unieke objecten gemaakt, waar de twee werelden elkaar letterlijk raken. Door de samenwerking tussen Royal Delft en de Schiffmacher Tattoo Heritage ontstaat opnieuw bewustwording over ambacht, symboliek en tradities, en komen verschillende doelgroepen met elkaar en met nieuwe werelden in contact. 

De Amsterdamse tatoeëerder en kunstenaar Henk Schiffmacher heeft in zijn leven niet alleen ontelbare kunstwerken gemaakt, hij heeft er wereldwijd ook tienduizenden verzameld. Bij elkaar gebracht uit pure nieuwsgierigheid en uit liefde en respect voor de tattoo als interculturele kunstvorm en communicatiemiddel. Met alle bijhorende verhalen en diepgaande kennis. 

Een persoonlijk ingesproken audiotour neemt je mee op reis tussen twee werelden in een verhaal over geloof, hoop en liefde als inhoudelijke rode draad. Een randprogrammering bestaande uit schilderworkshops, masterclasses, lezingen en een boek, vullen de expositie aan.

Schiffmacher Royal Blue Tattoo wordt op 28 november 2019 geopend en is tot en met 15 maart 2020 voor publiek te bezichtigen bij Royal Delft.

Have your say

Comments

Street Art Today is a platform for promoting street art and a full-service Urban Contemporary and Street Art agency. We enjoy working with globally recognized artists on award-winning art projects. We’re also the organizers of the annual Kings Spray Street Art Festival. Currently we're working on creating the world's largest street art museum in a former shipyard warehouse at NDSM Wharf in Amsterdam.