Kings Spray Street Art Festival 2017

Street Art Today viert Koningsdag 2017 met alweer de derde editie van het jaarlijkse Kings Spray Street Art Festival tijdens NDSM Vrijhaven. Op 27 april worden de Docklands op de NDSM-werf in Amsterdam omgetoverd tot een gigantisch street art kasteel. De kroonzaal is het toneel voor 20 internationale top street artists, die ter plekke enorme canvassen beschilderen tot ware kroonjuwelen. Daarnaast is er volop muziek verzorgd door Rump Funk, wordt de inwendige mens verzorgd door een aantal foodtrucks en zijn er verschillende activiteiten voor zowel jong als oud.

Tijdens de derde editie van het Kings Spray Street Art Festival pakt Street Art Today groots uit. Als onderdeel van NDSM Vrijhaven wordt er op het terrein een groot kasteel van zeecontainers gebouwd. In het kasteel vertonen maar liefst 20 (inter)nationale street artists live hun kunsten op canvassen van zo’n 5 meter bij 3,5 meter. Ook de 30 zeecontainers ontkomen niet aan de verflust van de kunstenaars.

Aanwezig zijn onder andere de volgende namen:

a Squid called Sebastian (BE)
Bart Bosmans – Bartkore (NL)
Besok (DE)
Bier en Brood (NL)
Ces53 (NL)
Chas LoveLetters (NL)
Dean Zeus Colman (EN)
Eddie Colla (USA)
Fanakapan (EN)
finbarr dac (IE)
Mr. JUNE (NL)
Nasca Uno (DE)
Nash Graffiti (NL)
Nicky Nahafahik (NL)
Philip Bosmans (BE)
Pso Man (BE)
Sokar uno (DE)
Serge Kb (NL)
Sipros (BR)

Programma

Naast dat je de street artists live aan het werk kunt zien is er genoeg te doen op het festival. Bezoekers kunnen op vier momenten gedurende de dag een street art tour volgen om meer te weten te komen over de aanwezige kunstenaars en hun stijl. Het Amsterdamse duo Pipsqueak Was Here richt een van de zeecontainers in tot megakijkdoos en daarnaast is kunstenaar TeamBlazin aanwezig om jouw naam op een mooi groot vel papier te schrijven in sierlijke calligraffiti letters.

Bijzonder dit jaar is de deelname van Favela Painting, het Amsterdamse collectief dat eerder al hele wijken van boven tot onder van kleur voorzag in onder andere Rio de Janeiro, Haïti en Philadelphia. Tijdens Kings Spray maken ze, samen met een groep vluchtelingen, een vloertekening die geïnspireerd is op de cultuur uit de landen van herkomst van de meewerkende statushouders.

Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten te doen tijdens Kings Spray. Met een strippenkaart kan de jeugd onder andere oud-Hollands spuitbussen werpen, marshmallows roosteren en meekrijten aan Amsterdam’s grootste stoepkrijttekening. Een beloning is er voor de kinderen die hun strippenkaart vol krijgen. Ook is de Koninklijke Graffiti School dit jaar weer aanwezig, waar kinderen van 6 tot 16 jaar onder begeleiding van professionals een street art workshop kunnen doen.

Het festival wordt muzikaal ondersteund door de mannen van Rump Funk, een collectief dat een mix van afrobeat, jazzy funk en dub reggea draait. Daarnaast zorgen de foodtrucks onder andere voor heerlijke houtoven pizza’s, indo soul food en pulled pork uit de Texas smoker. Samen met verschillende craft beers en verfrissende scroppino’s is er genoeg te smullen op ons terras. Zowel jong en oud is welkom vanaf 10 uur ’s ochtends op de NDSM-werf in Amsterdam.

Facebook: Kings Spray Street Art Festival 2017

 

Have your say

Comments

Street Art Today is a platform for promoting street art and a full-service Urban Contemporary and Street Art agency. We enjoy working with globally recognized artists on award-winning art projects. We’re also the organizers of the annual Kings Spray Street Art Festival. Currently we're working on creating the world's largest street art museum in a former shipyard warehouse at NDSM Wharf in Amsterdam.